Etrierul de frână este o parte a sistemului de frânare cu discuri

Structural, este o clemă care prinde discurile din două părți. De obicei, acest lucru se face prin intermediul unor pârghii sau hidraulic, datorită mișcările pistoanelor. Dar, din moment ce sistemul hidraulic este un construct relativ recent, etriere de frână mecanice sunt încă pe scară largă. Este dispozitive foarte rezistente, care garantează o stabilitate ridicată.

Structural, cele două pistoane care susțin clema sunt situate vizavi una față de cealaltă. Astfel, discul este înconjurat de două părți. În unele cazuri (mai ales în mașini care se pot dezvolta foarte mare viteză), în scopul de a asigura o mai bună distribuție a presiunii, folosind mai mult de două pistoane. De asemenea, astfel încât acestea percep mai puține vibrații în timpul frânării, care crește confortul în timpul condusului. Un piston anterior este utilizat în mașini foarte mici. Până în prezent, cu toate acestea, el poate fi găsit doar în biciclete. Un alt tip de clemă este mobil sau glisante etrier. Aici pistonul este fixat ferm pe clema și se deplasează în direcția discului (adică: care curge). În ciuda presiunii de frânare este aplicată într-o foarte uniformă, deoarece elementul de prindere se deplasează axial, sunt garniturile de frână mai uzate, cu atât mai mare este calea pe disc. Din acest motiv, trebuie să se adapteze în mod constant, iar efectul va fi limitat.

Al treilea și ultimul tip de clemă se numește suport oscilant. Acesta are un piston care se înclină și se rotește discul. Dar, din cauza abraziune, uzura devine neuniformă, ceea ce limitează efectul de frânare. Din acest motiv, pivotul este folosit foarte rar. Magazinul nostru online va ofera o varietate de piese de schimb (de exemplu, faruri de ceata, suspensie claviculă, scripete, semnalizatoare, pompa de ulei, etc.) pentru cele mai multe dintre cele mai renumite branduri de mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *