Sarcina supapei este de a controla modul în care este trecut de mult agent frigorific lichid

Supapa de expansiune este una dintre puținele supape care nu trebuie controlate de arborele cu came. Acesta este situat în interiorul sistemului de climatizare, ceea ce înseamnă că nu este proiectat direct de la producător. Supapa de expansiune este întotdeauna plasat într-un spațiu îngust, motiv pentru care este adesea numit robinet fluture.

Când se deschide valva, debitul agentului frigorific trebuie să treacă prin spațiul îngust, de finisare pentru a produce presiune și căldură. Acest lucru se întâmplă întotdeauna când lichidul pierde o parte din volumul său și apoi se comprima. In mod normal, acest lucru se realizează prin intermediul unui tub scurt, prevăzut cu un ventil de expansiune.

După trecerea prin acest punct îngust, agentul poate extinde din nou. Astfel, căldura produsă este eliberată și transmisă spre schimbătorul de căldură. În același timp, agentul frigorific la’genre se evaporă. Prin urmare, acest spațiu este de asemenea definit ca un evaporator. Ambele părți sunt dimensionate pentru a fi în măsură să acționeze în conformitate cu atribuțiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *